Ücretsiz En İyi WordPress Temaları

Güncelleme 08.11.2020
397 Tema https://wpcmstest.xyz adresinde test edilmiştir. Test edilen bu temalardan yalnızca 18 tanesi; tam içerik ve işlev bakımından hazır durumdadır. Bu temaların kullanılabilirlik durumlarında ise WordPress’e yeni başlayan ve ileri düzey olmayan kullanıcılar dikkate alındı. Dolayısıyla, Eklenti ve Örnek Demoları içe aktarmayan (Sample Demos) temalar listeden çıkartıldı. Bu eklentilerin önemi de, tema üreticileri tarafından temaların fonksiyonlarına entegre edilmeleridir. Sonuç olarak; WordPress temalardaki işlevlerin çalışması bu eklentilerle ilgilidir. (Eklentiler tema üreticileri tarafından yazılabilir) Eklenti ve Demoları içe aktarmak için üyelik gerektiren; XML  – JSON – DAT dosyalarını manuel olarak veren temalar da listeden çıkartıldı. Bunun nedeni deneyimli olmayanların (manuel olarak) çalıştırmakta başarısız olacaklarıydı. Bu dosyaların WordPress’deki “İçe aktar" aracı ile çalıştırılması mümkün olsa bile eklenti eksikliğinde bir işlev sağlamayacaktır. Bu dosyalar ise, yalnızca tasarlanmış birer örnekler veriyor olsa da; deneyimli olmayan bir WordPress kullanıcısı, eklentiler ve kodların tam olarak verildiği bir temada bile bunları çalıştıramaz. Çünkü bunlar ön uç olsa bile arka uç’daki kodlara bağlıdır. Ücretsiz WordPress teması düşünüldüğünde ise, bunların senaryoya dahil edilmesi genellikle mümkün olamazdı. WPEnvolay, bir aceminin bile uygulamada çalıştırabileceği temaları almıştır ve bir yarar sağlamadan kullanıcıları satın almaya yönlendiren temaları devre dışı bırakmıştır. 
WordPress Temalarını Yüklemek için:  WordPress Tema Kurulumu bağlantısını inceleyin. Sıradan WordPress rehberlerinde dikkate alınan Google PageSpeed, Pingdom ve Gtmetrix puanları bu web sitesinde dikkate alınmadı.  Bunun nedenini öğrenmek için: Web Siteniz İçin En İyi Hosting Firması bağlantısına giderek; #Yük Testi bölümünü inceleyin. Temaların uygulamada gösterdikleri performansları dikkate alındı. Çevrimiçi araç testleri; son kullanıcılar için değildir, geliştiriciler içindir.

Ücretsiz WordPress temaları, genellikle deneyimli olmayan WordPress kullanıcıları için uygulamada büyük bir avantaj ve yarar getirmiyor. Bunların büyük çoğunluğunun da kurgulanmış birer Clickbait oldukları da söylenebilir. Kullanıcıları yalnızca satın almaya yönlendiren bu işlevsiz temalar; sıradan WordPress rehberlerinde bu WordPress temaları kurulduklarında aynı işlev ve tasarımı sunuyormuş gibi anlatılır. Ücretsiz olarak; son kullanıcılar için kullanılabilirlikleri test edilmemiş ve tema listelerinin bile kopyalandığı amatör rehberlerde; En İyi 40 WordPress Teması – SEO Uyumlu En İyi ve En Hızlı WordPress Temaları gibi teknik olmayan gösterişçi başlıklar atılır.

Sıradan WordPress rehberlerinde bu temalar son kullanıcılar için test edilmez.. Ayrıca üreticileri tarafından sağlanan afiş ve ekran görüntüleri kullanılmıştır.
kullanıcılar; genellikle uygulamada, ekranda gördükleri o tema ile karşılaşmayacaklardır ve böylelikle kendilerinin kuramadıklarını düşüneceklerdir. 


Bu senaryolar ise üretici tarafından kurulan bir satış ve ücretli destek stratejisidir. Elbette ücretsiz WordPress temaları söz konusu olduğunda her şeyinin tam olarak sağlanmamış olması ve Premium WordPress temaları kadar yarar sağlamaması da anlaşılabilirdir. Ama yine de bu ücretsiz WordPress temalar kullanıcıya bir fayda sağlamak zorundadır.
SEO Uyumlu WordPress Temaları diye başlıklar da Clickbait başlıklarından biridir.


Piyasadaki bütün WordPress Temalar; temel seo’ya uygun olarak kodlanmıştır. 
Belki ender olarak; statik ücretsiz scriptler’in bazılarında görmezden gelinmiş olabilir. Ama temaların hemen hepsinde Schema.org işaretlemesi kullanılmıştır ve Meta Tag’ da kullanılmıştır. Meta Tag’ler temanın yazılımcıları tarafından özel olarak hazırlanmış kodlar değildir; PHP ve HTML’de Meta Tag işlevleri zaten vardır; bir PHP / Tema yazılımcısı bunu görmezden gelmeyecektir. Dosyalarda; meta tag’ler açılan dosya ile birlikte döndürülür. Bunları da SEO Uyumlu WordPress Teması diyerek öne çıkartmak; ya SEO’ya uyumluluklarından kast edileni bilmemektir ya da son kullanıcıyı daha fazla avantaja sahip olduğuna ikna ekmektir. Sonuç olarak; Google’ında SEO algoritmasını artık baştan belirlediği son yıllarda; bunların kullanımı gerekli olsa da, artık öne çıkartılacak ayrıcalıklar değildir. Zaten bunlar, WordPress sistemiyle de birlikte gelir ve diğer SEO Eklentileri ile de bütünleştirilirler.

 

Meta Tag’ler Nasıl Kullanılır diye başlıklar atmak meta name =  örnekleri vermek de açıklama yarım bırakıldığı için Clickbait başlıklarından kabul edilebilir. Sözde SEO uzmanları; (Böyle bir uzmanlık alanı yoktur, bu web yöneticilerinin takip etmek zorunda oldukları bir kurallar dizisidir) bu kodları özellikle yazıyor ve dikkatle kod dosyalarına yerleştiriyorlar gibi bir izlenim verirler. Oysa WordPress SEO için takip ve dikkat edilmesi gereken ön uçtaki birçok şey kenara itilirken; 20 yıldır kullanılan ve artık  arka uçta web siteleri için bir ayrıcalık olmaktan çıkarılmış şemaları farklı bir işlev ve emek serüveni gibi anlatmak; WordPress nasıl öğrenebilirim diye soran ziyaretçileri yanıltmaktır. WordPress Yirmi Onyedi Teması bile kurulup bir post yayınlandığında, Sayfa kaynağında bu Meta Tag’lerin oluşturuldukları görülür. Baştan CMS ve Script yazılmış olsaydı, bunlar söz konusu olurdu.

Clickbait Yapan Temalar

Aşağıdaki örneklerde temaların kurulumda verecekleri beklenen ekran görüntüleri ile uygulamadaki sonuçları verilmiştir. Ama bu, Ücretsiz WordPress temalarında ender rastlanan bir durum da değildir.

Tema ile birlikte herhangi bir entegre edilen eklenti gelmiyor ve bunların kurulumu için de herhangi belge / indirme bağlantıları görülmüyor. Tanıtım görüntüsü ile uygulamadaki görüntüsü benzemiyor.

Bu ücretsiz WordPress temasında  durum yine aynısı. Herhangi bir entegre / yardımcı fonskiyonlar ve eklentiler gelmiyor ve bir belge / indirme bağlantıları görülmüyor. Uygulamada ise basit bir CSS.

Bu tema ise direkt kendini reklamını yapmak ve satmakla meşgul. Yönlendirdiği belgelerde ise satın alan müşterileri için WordPress Tema Eğitim Seti yer alıyor. Kodların ise, bir bölümü bile verilmemiş.

Ücretsiz WordPress Temaları

Aşağıdaki temalar işlev ve vaatlerini ücretsiz olarak yerine getirdikleri için listeye alındı. Uygulamada da bu temaların; ekran görüntülerindeki tasarım ve işlevleri alınacaktır. Tasarım kaliteleri ve işlevsel genişlikleri de göz önünde bulunduruldu ve mobil uyumlulukları da temel olarak; responsinator.com adresinde test edildi. Bazı hazır fonksiyonları kısıtlı olsa da geliştirme ve yapılandırmaya elverişlidir.

NOT: Temaların çalışabilirlik; tanıtım görüntülerindeki tasarımları ve fonksiyonları kontrol edilmiştir ve ilk yüklemedeki ekran görüntüleri verilmiştir. Ücretsiz Temalar genelde WordPress tema dizininde yer aldığı için üçüncü bir web sitesine yönlendirme yapılmamıştır. Dosya Kaynak URL: WordPress.org
1 – 90s Retro Klasik WordPress Teması

Şakaya benziyor olsa da ihtiyaca yönelik kullanımlar ve senaryoda aranan bir tema olabilir. Temanın iddiası basitlik ve klasik bir tasarım. Tema, basit ve klasik index sayfası kullanmak isteyenler içindir.

2- I-Amaze Çok Amaçlı WordPress Tema

Portföy ve kişisel web siteleri, One Page (Tek Sayfa Site Tasarımı) için blog şablonları düzenlenmiş bir temadır. Geliştirilebilir tasarım ve fonskiyonları ile birlikte de temel bir WooCommerce WordPress E-Ticaret Temasıdır. Fixed Header ve Carousel tasarımlarının; WordPress Premium Temalar kadar iyi tasarlandığı görülüyor. Renk, Blog düzenleri ve işlevleri de özelleştirilebilir. Esnek – hızlı bir tema.

3 – NewsCard WordPress Haber Teması

Spor, Futbol, Seyehat, Yemek ve Fotoğrafçılık gibi birçok amaç için kullanılabilir. Blog, Post, Left ve Right Sidebar şablonları ile birlikte Header reklam alanlarının ayrılmış olması da Ücretli WordPress Temaların getirdikleri ayrıcalıklardan biri. Temada herhangi bir performans düşüklüğü de izlenmedi.

4 – Newsphere WordPress Gazete Teması

Modern tasarıma sahip olmasa da profesyonel bir gazete temasıdır. Blog, Dergi ve inceleme siteleri için de birden fazla senaryo için kullanılabilir. Ücretsiz bir tema için bu gerçekten iyi ve geliştirilebilir.

5 – Autoshop WordPress Araba Galeri Teması

Modern tasarım ve gelişmiş bir blog düzeni kullanıyor. Son kullanıcılar için de WordPress yönetim panelinde özelleştirilebilir. WooCommerce ile entegre edildiği için; WordPress Araba Satış Teması olarak kurulabilir. Ancak tema üreticisinin açıklamasının aksine; performans olarak esnek bir tema değil. Büyük bir yavaşlık söz konusu değil, ama optimize edilmesi de gerekir. Özellikle WordPress Hosting‘de barındırılmalıdır. Bu temada en iyi performansı almak için aşağıdaki Hosting’i kullanın.

 

6 – Appointment WordPress Kurumsal Tema

Temanın adına göre bu bir randevu temasıdır. Fakat kurumsal ve ticari işletmelerin web siteleri için de kurulabilir. Özellikle, şablon düzeni WordPress Hukuk Teması olarak  da kullanılmaya elverişlidir. CSS’de ve ön uçta geliştirildiğinde varsayılandan daha etkili bir tasarım da kazanabilir. Kurumsal ve Hukuk Büroları gibi iletişim menülerinin önemli olduğu web sitelerinde, Contact Form 7 Eklentisi ile kolaylıkla, bir İletişim Formu Headar ya da Menülere de eklenebilir. Performansı iyi esnek bir tema.

7 – BuzzNews WordPress Eğlence Teması

WordPress Onedio Teması konseptinde bir tema. Renkli – şık bir tasarımı var. Ücretsiz WordPress Sosyal Medya Teması arayanlar için; yeterli şablon düzeni ve içerik işlevlerine sahip iyi bir temadır. Eğlenceli, bilgilendirici ve fısıltı – dedikodu magazin gibi içerikleri amaçlayan web sitelerinde olması gereken birçok işlevleri de kullanıma hazır; hızlı ve esnek bir tema. Temanın arka ve ön uç tarafında geliştirmeler yapıldığında; daha profesyonel ve marka imajını veren özgün bir tasarım da üretilebilir.

8 – Power Magazine WordPress Magazin Teması

Editoryal bir magazin temasıdır. Aynı zamanda, Trendler – Son Gönderiler gibi bileşenleriyle, Sosyal Medya web siteleri için de uygun. Headar ve diğer reklam alanları da ücretsiz tema için bir ayrıcalık.

9 – Auberge WordPress Restorant Teması

Yemek menüleri ve yemek tarifleri için gelen blog düzeniyle; Restorant ve WordPress Cafe Teması. Beaver Builder Sayfa oluşturucu eklentisiyle birlikte geliyor. Slayt düzeni de ön uçta özelleştirilebilir.

10 – Accelerate WordPress PortföyTeması

Özellikle kurumsal bloglar ve kurumsal portföy web siteleri için sade ve Modern WordPress Teması. Aynı zamanda birkaç renk stili ve bileşenlerle WordPress Seyahat Teması olarak da özelleştirilebilir.
 

11 – Vast WordPress Tasarım Teması (Şablonlar)

Ücretsiz olarak getirdiği tasarımı ve fonksiyonları ile listedeki en profesyonel tema olabilir. Stüdyo ve Grafik Tasarım ajansları ile birlikte; WordPress Reklam Teması için de son derece modern ve esnek bir tasarımı var. Satış Tablo tasarımlarına da, WordPress WooCommerce Eklentisi ile çevrimiçi satış işlevsellikleri kazandırılabilir. Temada dikkat çeken, arkaç uçta profesyonel bir sadelikte kodlanması; gereksiz eklenti ve fonksiyonlardan kaçınılarak yalnızca senaryoya uygun olarak yazılmış kaliteli bir tema. WordPress Visual Composer Eklentisi ile karşılaştırıldığında; daha esnek olan ve daha fazla fonksiyonlarıyla öne çıkan, King Composer Eklentisi entegre edilmiş. Birden fazla, Sayfa Şablonları hazırlanarak; WordPress Gezi Taması gibi tasarımlar da, Tema Yönetim Panelinde; WordPress İçe Aktarma ile çok basit bir şekilde kurulabiliyor. Temanın ön uçta gösterdiği performansı da çok esnek.

12 – Esteem WordPress Şirket Teması

Dikkat çekici tasarımı olmasa da temiz, esnek, geliştirilebilir ve profesyonel dizayn edilmiş bir tema. Blog düzeni (2 -3) özelleştirilebilir. Ticari sektörler için WordPress Hizmet Teması olarak kurulabilir.

13 – Catch Fullscreen WordPress Sanatçı Teması

Bu tema tam ekran slider ve tipografi kullanıyor. Dans, Yoga gibi sanat kursları için; WordPress Kurs Teması ve sanatçılar için de olması gereken sadelikte bir portföy şablonudur. İlk kurulumunda kısıtlı görünüyor olsa da WordPress Yönetim Panelinde özelleştirilebilir fonksiyonları var. Müzik sanatçıları için de modern, sade ve şık bir tema. Bunun, Tek Sayfa WordPress Teması olduğu unutulmamalıdır.

14 – Inbox WordPress Tek Sayfalık Tema

İlginç bir tasarıma sahip; EMail kutusu görünümünde WordPress Blog Tema. 4 sütun ızgarası var ve kategoriler; EMail kutusu gibi sol sütuna yerleştirilebiliyor ve bütün içerikler; tek sayfada aşağı scroll edilerek okunuyor. Yazarın açıklamasına göre: Temadaki EMail blog düzeni, Twitter Bootstrap CSS  kullanıyor. (Bootstrap, ön-uç geliştirmeler için HTML, CSS ve JavaScript Çerçevedir. Kısaca: Tek bir kod temeli ile bütün cihazlar için esnek ve ölçeklenebilir bir kod çatısı demektir. Twitter’da çalışan iki kişi tarafından geliştirildiği için; Twitter Bootstrap olarak da biliniyor) Amacı için iyi çalışan bir tema. (Bootstrap, artık birçok temada kullanılıyor. Ama E-Posta işlevindeki tema için ayrıcalık sayılabilir)

15 – Islemag WordPress İnceleme Teması
Bu tema için artık üretici güncelleme ve destek sağlamıyor – WordPress tema listesinden kaldırılmış

Amatör WordPress teması gibi görünüyor. Ama içerik, menü, reklam ve bileşenleri yerleştirildiğinde teknik dergiler için çok ideal bir görünüm kazanabilir. Slider tasarımı ile de, Haber ve Medya siteleri için temel olarak kullanıma hazır. Tema yazarı; Google Adsense pankartları için blog düzenini öne çıkarsa da bir ayrıcalık değildir. Google Adsense, duyarlı tasarıma sahip her temada reklamlarını otomatik yerleştirebilir. (Özel reklamlar için ayrıcalıktır) Bu tema da, işini iyi yapan esnek bir tema.

16 – Balanced Blog WordPress Basit Tema

XML veriler – Import ve Eklentiler kullanmıyor. Tema yazarı ise, tanıtım için kullandığı görüntülerde böyle bir izlenim verse bile bu özellikler Premium Tema için geçerli. Ama bu basit tasarıma rağmen getirdiği; sade menü yapısı ve header için basit kişisel bloglar ve index siteleri için tercih edilebilir.

17 – iRibbon WordPress Nostalji Tema

Türkiye’de popüler bir nostalji sitesi olan, “Alkışlarla Yaşıyorum" temasına benziyor… Bu tasarımla kıyaslanması mümkün değil; ancak geliştirildiği taktirde de onun kadar komplike temaya dönüşebilir. Bu yüzden, tema alt yapı olarak kullanmaya çok açık olduğu için harika bir taslaktır. Ama yalnız bu tasarımıyla da basit bir nostalji için kullanılabilir. Left Sidebar Widget ve Ana Sayfa Post kullanıma hazır. WordPress Sayfalandırma ile birlikte tatmin edici ve hoş bir nostalji web sitesi oluşturulabilir.

18 – Kindergarten Education WordPress Anaokulu Teması

Çok basit bir tasarıma sahip ve Tema yazarının sağladığı ekran görüntüleri de; ücretsiz kurulum için mümkün değil. (Fonksiyonlar ve Gelişmiş Özellikler) Tema yazarı ise, Anaokulları için geliştirildiğini söylüyor; ama çocuklar için de çok hoş bir blog olarak kullanılabilir. Aynı zamanda, çocukların web geliştirmeyi sevmelerine katkıda bulunmak için sürpriz olarak kurulabilir. Basit; fakat amacı için iyi.

Listede yer alan bütün temalar; PHP 7.2’de kurulmuştur. Tema üreticilerinin açıklamalarına göre: PHP 5 versiyonları dahil, PHP 7 ve üstü versiyonlarla uyumludur. Son kullanıcıda yanıltmaması için tema üreticilerinin sağladıkları görüntüler kullanılmadı. (PHP sürümünüzü öğrenmek için HOSTING sağlayıcınıza başvurun ya da LINUX  – cPanel’de “PHP Version" menüsünden doğrulayın
Tema kurulduktan sonra; PHP sürümünün değiştirilmesi, temanız bu PHP sürümü ile uyumlu olsa bile sitenizde tasarım kırılmaları meydana gelebilir

Liste, 1 haftalık bir zaman diliminde hazırlandı. Sıradan WordPress rehberlerinin aksine, bu konuda ziyaretçiye göz dolduran; ama son uygulamada gerçekleştirilmez olan yönlendirmeler yapılmadı ve doğrulanmamış temalar önerilmedi. Bu nedenle yanıltıcı WordPress rehberlerinde elden ele dolaşan tema üreticilerinin açıklamaları; ücretsiz temalarda aldatıcı olabilecekleri için referans alınmadı.


Görünüm

5 yorum

  • AnimeSeyir

    Çok teşekkür ediyorum, yazınız o kadar bilgilendirici ve o kadar çok işime yaradı ki! İyi ki varsınız!

  • Emine tuna

    Merhabalar.. ben bir tema arıyorum hem online psikolojik danışmanlık için yönlendirme yapabileceğim hem de yazı ve makalelerimi paylaşabileceğim bir tema arıyorum. Size sorabilir miyim? Öneriniz nedir?

    • WPEnvolay

      merhaba. listedeki Appointment Accelerate Islemag sizin için uygun olabilir. eğer özel tasarım aramıyorsanız temaların tasarımlarına pek dikkat etmeniz de gerekmez; wordpress her koşulda blog üzerine planlanmıştır ve temadan bağımsız olarak bütün yazılarınızı zaten yayınlayacaktır. sadece bu yazıların tek sayfa düzenleri ve ana sayfadaki listelenme tasarımı geliştirmeye ihtiyaç duyabilir. amacınız sadece yazılarınızın yayınlanması ise, wordpress’in twentyseventeen teması da sizin için uygun olabilir. sorunuzu buradan veya [email protected] devam ettirebilirsiniz.

  • Wordpress

    Gördüğüm en gerçekçi, dürüst liste elinize sağlık

  • Özlem

    Gerçekten güzel bi liste olmuş, test ettiğiniz anlaşılıyor zaten tebrik ederim ama sayı çok abartılmış gibi ?

Sadece şu etiketi çalıştırabilirsin <code>