Web sitenizin o harika logosunu tarayıcıların sekmesinde görmeye hazırsınız!
WordPress Site İkonu
Favicon Nasıl Eklenir?
WordPress’de favicon eklemenin 5 basit yolu vardır. En basit ve hızlı yolu ico formatındaki bir dosyayı ana dizine atmaktır. Bu sadece WordPress için geçerli değil, bu bütün sunucularda işe yarar; CMS – Script ve Sunucu platformu fark etmez. Çünkü tarayıcılar ico formatındaki görüntüyü almaya hazırdır. Bunu bir kod parçacığı ile de halledebilirsiniz; bu ve diğer metot yalnızca WordPress’e özgür değildir.
1 – ICO Formatı
favicon olarak isimlendirilen ico formatındaki herhangi bir dosyayı example.com ya da public_html kök dizinine yükleyin. Logonun PNG formatını ICO formatına dönüştürmek için https://convertio.co/png-ico gibi çevrimiçi araçlardan da yararlanabilirsiniz. JPG formatlar için https://convertio.co/jpg-ico aracını da kullanabilirsiniz. ICO formatındaki dosyayı favicon olarak isimlendirin: şöyle görünmelidir: “favicon.ico” (Tarayıcılar sekmede standart olarak 16×16 destekler. Fakat favicon belirlerken genellikle 32×32 veya 64×64 boyutları kullanılırken; tarayıcılar ikonu yine 16x alanına taşır. Bir favicon en az 1×1 ve en fazla 2048×2048 olabilir. Logonuzun düzgün görüntülenmesi için 32x ya da 64x tercih edin)
2 – Kod Üzerinde
PNG – JPG ya da Bir ICO formatı olması fark etmez. Web sitenizin herhangi bir dizinine yüklediğiniz bir logoyu (favicon’u) Temanızın header.php dosyasını kullanarak aşağıdaki kodla çağırın: (Dosya Dizini: public_html / theme / themes / theme / header.php)
1 | <link rel='icon' href='https://example.com/icon/fav.png' type='fav/x-icon' /> |
https://example.com/icon/fav.png URL adresini yüklediğiniz bir görüntünün adresi ile değiştirin. Yukarıdaki kodu header.php dosyasında <head> </head> etiketi arasında çalıştırın. Kodu ?> operatörlerinin arasına eklemeyin. Direkt <head> etiketinin altında bir satır açarak ekleyebilirsiniz.
Örnek:
3 – WordPress Panel’de
WordPress panel’de yapılandırmak için: Görünüm / Özelleştir / Site Kimliği / Site İkonu yolunu izleyin. Görüntü 512×512 olmak zorunda değildir; 16×16 ve 2048×2048 arasında bir çözünürlük kullanılabilir. Gerisini WordPress ve Tarayıcılar sizin için halledecektir.
4 – Tema Paneli (Varsa)
Özel bir WordPress Teması kullanıyorsanız; genellikle bu temaların yönetim panellerinde de bir favicon yapılandırması vardır. (Theme Options / General) Bazı temalar işleri kısaltmak için buna gerek duymaz.
5 – Eklenti (Önerilmez)
Fantezi yapmak istiyor ya da canınız sıkılıyorsa bir eklenti kullanabilirsiniz ve bu eklentilerin bazıları da daha önce yüklenilen görüntülerden favicon oluşturma gibi şişirilen niteliksiz özelliklerini gururla duyurur. Çok ısrarlıysanız; All In One Favicon ya da Favicon Rotator gibi öne çıkmayı ilginç bir şekilde başarmış eklentileri kullanabilirsiniz.
Favicon Nedir?
Web tarayıcılarının sekmesinde gösterilen bir ikondur. Bir web sitesini / Markayı temsil eden logo ya da belirgin bir görüntü kullanılmasıyla; web tarayıcıların sekmesinde standart 16×16 alanında görüntülenir. Logo, eğer yalnızca isim ve özel yazı karakterlerinden meydana geliyorsa; bu durumda markayı temsil eden renk ve markanın ilk harfi tercih edilir.
Favicon Nasıl Yapılır?
Favicon oluşturmak için özel bir çalışma yapılmasına gerek yoktur. Herhangi bir editör ve hatta Paint uygulamasında bile yapılabilir. Önemli olan web sitenizi / Markanızı temsil görüntünün kullanılmasıdır. Varsayılan bir ikon kullanmak istiyorsanız freepik.com ve profesyonel ikonlar için iconexperience.com bağlantısını da inceleyebilirsiniz.
Favicon Neden Kullanılır?
Ziyaretçilerinizin web sitenizi kullanma deneyimini geliştirmek için ve bu da sekmeler arasında dolaşan kullanıcıların kaldıkları yere geri dönmesini veya diğer siteler arasındaki dolaşımını kolaylaştırır. Aslında neden kullanmak istediğinizi biliyorsunuz; bir tarayıcıda açtığınız web sitenizin sekmesi, yeni bir sekme açıldığında tanınabilirliğini kaybediyor. Aynı zamanda bir favicon, web tarayıcılarının adres çubukları ve geçmiş listelerine yerleştirilir; bu da sitenizin görsel arama deneyimine katkı verir. 2019’da Google’ında kullanmaya başladığı A / B Testine göre arama sonuçlarında da artık yer alıyor. Uygulama şu anda her kullanıcı için gösterilmiyor. (Bu tasarım uzun süredir Yandex tarafından kullanılıyor)