WordPress Tema Kurulumu

 

WordPress Tema Kurma

 

WordPress’de tema kurulumu için üç yol vardır. WordPress üzerindeki Tema galerisi kullanılarak ve yine WordPress üzerinden; Temanın ZIP formatı yüklenerek kurulabilir. Üçüncü yolu, FTP kullanarak yalnızca tema klasörünü; WordPress’in tema dizinine yüklemektir.

 

 

Genellikle Premium / Satın alınan temaların, bütün özellikleri ve sayfa tasarımları ile birlikte hazır duruma gelmesi için örnek sayfa ya da tasarımlarının; temanın özel paneli üzerinden etkinleştirilmesi gerekir. Tema üreticileri; temalarının etkinleştirilmesinde  bilinen tek bir yol ve düzen kullanmadıkları için, bu durumda tema üreticilerinin talimatları izlenmelidir. Bu tip temalar, genellikle kendi panelleri üzerinde -Sample Demos- olarak isimlendirilmiş bir içe aktarma aracı / Import kullanırlar ve bunların kullanımı için de, tema yüklendikten sonra; eklentilerinin, yine kendi panelleri üzerinden yüklenilmesi – etkinleştirilmesi gerekebilir. Bazen, bu işlemler sadece; tema ile birlikte gelen bir eklenti üzerinden de gerçekleştirilebilir. Bazı temalar API SERVER kullanarak; domain ve lisans doğrulaması isteyebilir

 

 

1 – Tema Galerisi (WordPress Tema Ekle)

WordPress sol panelde bulunan GörünümTemalar ve Yeni ekle düğmelerini kullanarak aşağıdaki ekran görüntülerini izleyin: (WordPress paneline giriş yaptıktan sonra example.com/wp-admin/theme-install.php adresini de kullanabilirsiniz)

 

 

 

Özellikler filtresini kullanarak web sitenizin amacına uygun temayı daha hızlı listeleyebilirsiniz

 

 

 

 

 

 

 

 

WordPress Tema Kaldırma

Kurulan tema etkin değilse, yine Görünüm ve Temalar düğmelerini kullanarak tema paneline ulaşın ve kaldırmak istediğiniz temanın üzerine gelerek Tema detaylarına tıklayın; açılan bu panel üzerinden silin.

 

 

 

 

Ücretsiz temalar genellikle Reklam ve Tanıtım amaçlıdır; bu temalar basit bir düzendeki web sitesi ihtiyacınızı karşılayacaktır. Eğer, kapsamlı bir web sitesine ihtiyaç duyuyorsanız, ücretsiz temaları özel olarak geliştirmeniz ya da satın almanız gerekecektir

 

 

 

2 – WordPress ZIP Tema Yükleme

ZIP formatlı tema dosyasını; Yine yukarıdaki WordPress Tema Galerisindeki gibi benzer bir yolla, sol panelde bulunan Görünüm – Temalar – Yeni ekle ve Tema yükle düğmelerini kullanarak aşağıdaki ekran görüntülerini takip ederek kurabilirsiniz. (Tema klasörünü 7-zip gibi bir dosya arşivleyicisi ile zip formatına dönüştürebilirsiniz)

 

 

 

 

Etkinleştir dedikten sonra otomatik olarak temanın özel paneli ya da tema listesine yönlendirileceksiniz

 

 

 

 

GörünümTemalar düğmelerini kullanarak yüklediğiniz temalara yine bu listeden ulaşabilirsiniz

 

 

 

 

 

3 – WordPress FTP Tema Yükleme

Tema dosyalarının bulunduğu public_html / theme / themes dizinine; temaların yalnızca klasör biçimini yükleyin. Klasörü bu dizine sürükleyip yükledikten sonra yine Görünüm – Temalar düğmelerini kullanarak WordPress üzerinden temayı etkinleştirin

 

 

 

 

 

Yukarıda FTP istemcisi olarak FileZilla tercih edilmiştir. Aşağıda verilen ekran görüntüsündeki gibi WinSCP FTP istemcisini ya da alternatiflerini kullanabilirsiniz. Bir FTP İstemcisine nasıl bağlanılacağı hakkında fikriniz yoksa: WordPress Nasıl Kurulur Bağlantısına giderek; 2. Aşama FTP – FileZilla başlığını inceleyin

 

 

winscp

 

 

 


Görünüm

2 yorum

  • mspsikoloji

    Merhaba yazılarınızı okudum. Eğmeden bükmeden doğruca anlatmışsınız bunun için teşekkürler. Alanızda yetkin olduğunuzu ve bana küçük bir yardımınızın olabileceğini düşünerek yazıyorum umarım rahatsız etmsmişimdir. *** diye bir blog kurmak istedim şuan üzerine giydirdiğim temayı da wp neve temasının psychologist teması tam istediğim gibi fakat türkçeleştirme ve düzenleme yapamadım ne yapabilirim?

    • WPEnvolay

      merhaba! mesajınızı geç gördüğüm için üzgünüm; yorum içinde url kullandığınız için güvenlik ayarları mesajınızı gizledi. izlediğim kadarı ile kurduğunuz tema bir sayfa oluşturucu (Elementor) ve yine buna bağlı bileşenler kullanıyor: (görünüm ayarları / bileşenler) öncelikle bu bileşenleri kontrol edin, ardından sayfalarınızı düzenlemeye geçin. sayfalar, sayfa oluşturucunun özel panelini kullanırlar. ayrıca temada çeşitli kancalar da olabilir ve ana sayfada gördüğünüz fonksiyon ya da nesneler bunların kısa kodlarını kullanmış olabilir. ana sayfa düzenlemesinde kontrolü ele alamıyorsanız; temaya özel geliştirilmiş kancalara bakın. örneğin; “our team” sınıfını büyük ihtimal temaya özel yazılan bir eklentinin ayarları ile kontrol edeceksiniz. temayı incelemeden tam olarak bir klavuz belirtmek zor; ama bu genel kuralların ışığında panelde nasıl ilerleyeceğinizi anlayabilirsiniz.

Sadece şu etiketi çalıştırabilirsin <code>