WordPress Yorum Uzunluğu (Karakter Sınırı)

 

 

WordPress, varsayılan olarak yorum alanında 65525 karaktere izin verir ve bu da yaklaşık 20 adet A4 sayfasına eşittir…

 

WordPress yorumlarında karakter sınırını comment-template.php dosyasının kontrolüne bıraktığınızda 20 A4 sayfası uzunluğundaki yorumlara izin vermiş oluyorsunuz. 65525 karaktere izin verilebilecek ve hatta bu sınırın da ötesine geçilebilecek kategoride yayın yapan web siteleri olabilir; ama WordPress ile desteklenen web sitelerinin genellikle yorum alanlarında 65525 karaktere de gerçekten ihtiyacı yoktur. 65525 karakter ve daha fazlasına ihtiyaç duyulan durumlarda ise özetinin gösterilmesi gerekir.

 

Bu anlatımda şimdilik üzerinde çalıştığımız şey 65525 karakteri; WordPress’in çekirdek dosyasına müdahale etmeden JavaScript kullanarak kontrol etmek. WordPress yorum alanını PHP ile kontrol etmek mümkündü ve WordPress yorum eklentisi kullanmak yerine daha kararlı olarak PHP ile ele alınmıştı; ama JavaScript ile kontrol etmek, kalan karakterlerin ön izlemesi ve karakter sınırına ulaşıldığında düğmenin gizlenmesi ya da işlevselliğinin durdurulması gibi iki avantaj veriyor.

 

WordPress yorumlarında karakter sınırını kontrol etmek, yorumların moderatör onayından geçmediği web siteleri için önemli olabilir. Spam filtresini delen trol 65525 karakterlik bir yazı ile yorum alanını; en azından bir süre için manipüle etmeye başarabilir. Bu kontrolü yaparken meşru ziyaretçi ve kullanıcılara da kötü bir deneyim vermemek için kullandıkları karakter sayılarını göstermek gerekirdi. WPEnvolay’daki yorum alanı da aynı kodu kullanıyor. (Bu işlev, önce wpcmstest.xyz sitesinde izlenmiş ve yazılan kod doğrulanmıştı).

 


WordPress Karakter Sınırı

Kodu, genellikle temanızın /assets/js klasöründe bulunan global.js ya da temanızın direkt ana dizininde yer alan js klasöründeki template.js dosyasında en alta eklemeniz yeterlidir. (JS işlevlerinin beslendiği klasör ve dosya adları tema üreticilerine göre keyfi farklılık gösterebilir).

 

Değişikliği izlemek için önbelleği boşaltın

 

Güncellenen WordPress sürümlerinde kaldırılırsa DOM / HTML verileri .bind  yerine .on işlevi ile bağlayın:


Bu senaryonun ilk yazarı: Eric Teubert, gist.github.com/eteubert/1422754

 

 

Karakter sınırını değiştirmek için, yukarıdaki kod editöründeki 6’ıncı satırı düzenleyin (Varsayılan sınır 1000). CSS stilleri uygulamak için açıklama satırında verilen CSS sınıflarını kullanın. Sayılarda CSS animasyon uygulayabilirsiniz; işlevin CSS tasarımını keyfinize göre geliştirin, (sayıları ilerleme çubuğu ile göstermek gibi)

 


Görünüm

1 Yorum

  • Engin

    Gerçekten aradığım bir konuydu, çalıştı, çok teşekkür ederim elinize sağlık.

Sadece şu etiketi çalıştırabilirsin <code>